top of page

5 tips om 'thuis werken' aangenaam en productief te maken

We zitten nu met velen thuis. Covid-19 heeft dat zo beslist. Zij die kunnen moeten vanaf vandaag werken vanuit een plek die ze vooral kennen als een plek van ontspanning, onthaasten, genieten. Een plaats die in eerste instantie bedoeld was het werk te kunnen loslaten.


Voor een aantal is dat huis wel al een hybride werk-woon-leef-plek geworden maar niet voor iedereen én niet zo structureel.

Als ervaringsdeskundige die al jaren 'thuis' werk kan ik wat persoonlijke tips aanreiken. Ze werken voor mij dus misschien ook voor één van jullie.


1. Maak een eigen werkplek

Ga niet gewoon aan de keukentafel of 'in de living' zitten waar iedereen komt rond fladderen, maar creëer als het kan een klein professioneel hoekje dat enkel in teken van jouw werk staat. En waar je elke dag naar toe kan gaan.


2. Zorg voor regelmaat

Begin elke dag op hetzelfde uur. Zorg voor pauzes. Zorg dat er kleine routines ontstaan die helpen bij het planmatig en gericht werken.


3. Werk resultaatgericht

Ik maak elke dag een lijstje van dingen die ik wil/moet realiseren. Het helpt me om niet af te dwalen of dingen op de lange baan te schuiven. En als het lijstje is afgewerkt ben je klaar (en mag je trots zijn op jezelf)! De eerste stap naar resultaatgericht werken ipv in functie van de klok van de baas.


4. Wees je eigen en de beste baas

Je bent je eigen baas. Geniet van de vrijheid. Wees je eigen beste baas die jou vertrouwt en zeker weet dat alles wat moet gebeuren gedaan zal worden! Geef jezelf de mogelijkheid om even in de tuin te wandelen, een rondje te lopen, een boodschap te doen. En vooral struin Facebook of Instagram niet af op zoek naar foto's van collage's die niet aan het werk zijn. Trust me, ze zijn ook goed bezig, net als jij.


5. Houd contact

Alle middelen zij beschikbaar om online even met collega's kort te sluiten, even een berichtje te sturen. We zijn en blijven immers collega's.


En heb je huisdieren? Ze zullen in eerste instantie misschien verbaasd zijn. Maar ze zullen het daarna wel waarderen dat je in hun buurt werkt (#nalaintheoffice #kantoorkatinactie)

Commentaires


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page