top of page

Wie is HIP

Veel is reeds geschreven over het engagement van de medewerker en hoe men dat allemaal kan verbeteren of optimaliseren.

Het is een feit, er moet echt werk van gemaakt worden. Maar vaak is dat minder evident dan het lijkt.

Veel bedrijven leveren dagdagelijks inspanningen op dit vlak, maar soms lijken de inspanningen helemaal geen effect te hebben.

 

Met HIP-Consult willen Françoise en Frank  handgrepen geven aan zowel de medewerker als aan de werkgever om zo gericht en gestructureerd de optimalisatie van de samenwerking meer body te geven

Eén van hun belangrijke uitgangspunten: HR moet meer als Marketeers denken.

 

Onderzoek en bevraag

Breng behoeften en verwachtingen in kaart

Denk in doelgroepen

Houd de afstand tussen realiteit en verwachting kritisch in de gaten

Volg op

Françoise Faucheux
HIPper

Ik ben Françoise. Afgestudeerd als bedrijfspsychologe. Mijn carrière heb ik opgebouwd in het marktonderzoek. Als marktonderzoeker werkte ik o.a. bij Telenet en Mediahuis.

 

Ik was van meet af aan gebeten door de onderzoeksmicrobe en de consument. Het beter begrijpen van de mens achter de consument – met zijn gevoelens en verlangens – was mijn missie en nog steeds.  De consument heeft nu plaatsgemaakt voor de werknemer en het bedrijfsleven.

 

Al 20 jaar ervaar ik in de praktijk wat mensen gelukkig en ongelukkig maakt op de werkvloer. Een hot topic in tijden van burn-out, depressie, stress, in tijden van streven naar evenwicht tussen werk en privé, … .

 

Frank Geers
HIPper

ik ben Frank. Afgestudeerd als bedrijfspsycholoog, sedert de jaren 90 professioneel actief. Als marktonderzoeker kom ik in grote en kleine bedrijven, nationaal en internationaal (o.a. JDE, KraftHeinz, ING, Brussels Airport, Mediahuis), elk met hun vragen en marketinguitdagingen.

 

Ik luister voortdurend naar klanten, consumenten, leidinggevenden en werknemers met het doel om inzicht en vat te krijgen op nuances en diversiteit.

Mensen prikkelen steeds mijn nieuwsgierigheid. Hoe ze zich voelen en wat er in hen omgaat zijn voor mij steeds de twee kernvragen. En hoe die diversiteit, want iedereen is anders, structureren en sturen in functie van een werkbare oplossing zijn vaak de grote uitdagingen. 

Werkgeluk.

Een boeiende materie waar HIP-Consult graag en met veel empathie haar schouders wil onderzetten, onderbouwd met theoretische achtergrond en marketing- en onderzoekexpertise.

Samen geven Françoise en Frank gestalte aan het HIP-traject, elk vanuit hun eigen kracht en expertise, beiden met evenveel enthousiasme.

bottom of page