top of page

Willen is doen

Design Thinking & Lego® Serious PLay®

Samenwerken
Inleidend

Handen uit de mouwen

Na het meten en de diagnose - of op basis van reeds gedetecteerde issues komt het verdiepend werk. De pijn-, verbeter- of optimalisatiegebieden zijn geduid, tijd om aan de oplossing te werken.

HIP-Consult reikt geen modellen aan en heeft geen standaardoplossingen op het schap staan. We geloven vooral in oplossingen en verbeteringen die vanuit de onderneming ontstaan, die door de medewerkers zelf worden ontwikkeld.   

Tevens willen we een beetje weg van de praatbarakken. Met onze aanpak zetten we in op een concrete en praktische aanpak. Hands-on en iedereen actief.

We kiezen steeds voor technieken die heel toegankelijk zijn (universeel en voor iedereen geschikt) en altijd tot doel hebben naar een tastbaar en bruikbaar resultaat te leiden. 

 

We zetten even twee technieken in the spot lights, maar weet dat we veel meer in petto hebben, want we kiezen steeds een aanpak op maat en altijd in functie van het probleem of de uitdaging. 

Design Thinking

Design Thinking
Design Thinking

WAT is Design Thinking 

Deze methode daagt je uit om vanuit een oplossing te denken, eerder dan vanuit een probleem. Empathie is daarbij een heel sterk en centraal thema: je kunnen inleven, begrijpen waar iemand, een klant, collega's ... naar op zoek zijn.

Systematisch worden verschillende stappen doorlopen, daarbij gebruik makend van diverse technieken om openheid en creativiteit te stimuleren

Design Thinking

WAT is Lego® Serious PLay®

Lego® Serious PLay® is een methode, een techniek die het denken, het communiceren en het probleemoplossend vermogen van mensen faciliteert en stimuleert. 

Lego® Serious PLay®activeert alle deelnemers. De trieste vuistregel dat vaak  20% van de mensen voor 80% de inhoud en de uitkomst bepalen is hier niet van toepassing. Iedereen bouwt, met dezelfde middelen, vanuit zichzelf, altijd mee.

Meer weten...

Lego®Serious PLay®
Lego®Serious PLay®

 Lego®Serious PLay®

Lego®Serious PLay®
Meer informatie

Je hebt onze methoden gescreend, je hebt interesse  of je hebt nog vragen of bedenkingen?

Geef ons een seintje en  we komen spoedig bij jou terug.

bottom of page