top of page

Wie is HIP

Geluk is een enorm krachtig instrument. Het doet mensen zweven, het verzet bergen.

Een gelukkige medewerker smijt zich volledig, staat open en is goud waard.

Een ongelukkige medewerker voelt zich verloren, werkt altijd in een grijze wolk en is duur.

Veel is reeds geschreven en nog veel zal geschreven worden over het geluk van de werknemer, diens tevredenheid, de bevlogenheid... en hoe men dat allemaal voor elkaar kan krijgen. Maar vaak is het minder evident dat het lijkt.

Bedrijven doen hun best om hun medewerkers te koesteren, ook al weten ze niet altijd hoe en wat te doen. 

Met HIP Consult willen Françoise en Frank een concrete stem geven aan zowel de werknemer als aan de werkgever. Want beiden verdienen het om gelukkig te zijn.

Dat Françoise en Frank zijn HIP zijn staat buiten kijf maar hier toch iets meer detail

dit is de Frans pg
Françoise Faucheux
HIPper

Ik ben Françoise. Afgestudeerd als bedrijfspsychologe. Mijn carrière heb ik opgebouwd in het marktonderzoek. Als marktonderzoeker werkte ik o.a. bij Telenet en Mediahuis.

 

Ik was van meet af aan gebeten door de onderzoekmicrobe en de consument. Het beter begrijpen van de mens achter de consument – met zijn gevoelens en verlangens – was mijn missie en nog steeds. Alleen wil ik het nu een beetje over een andere boeg gooien. De consument heeft plaatsgemaakt voor de werknemer en het bedrijfsleven.

 

Al 20 jaar ervaar ik in de praktijk wat mensen gelukkig en ongelukkig maakt op de werkvloer. Een hot topic in tijden van burn-out, depressie, stress, in tijden van streven naar evenwicht tussen werk en privé, … .

 

Frank Geers
HIPper

ik ben Frank. Afgestudeerd als bedrijfspsycholoog, sedert de jaren 90 professioneel actief. Als marktonderzoeker kom ik in grote en kleine bedrijven, nationaal en internationaal (o.a. JDE, KraftHeinz, ING, Brussels Airport en Mediahuis). Ik luister voortdurend naar klanten, consumenten, leidinggevenden en werknemers.

Mensen prikkelen steeds mijn nieuwsgierigheid. Hoe ze zich voelen en wat er in hen omgaat zijn voor mij steeds de twee kernvragen. Ik heb ontdekt dat het al dan niet gelukkig zijn heel sterk mee bepaalt hoe we naar de wereld met zijn merken en diensten kijken én hoe we in het werkveld staan.

Ik ben een werkend mens met nog een pak jaren voor de boeg. Dus het streven naar een gelukkig werkleven is ook mijn prioriteit.

Werknemersgeluk.

Een boeiende materie waar HIP Consult graag en met veel empathie onze schouders willen onderzetten, onderbouwd door  een theoretische achtergrond en onderzoekexpertise.

Samen geven Françoise en Frank gestalte aan het HIP-traject, Françoise neemt  vooral het luisteren en meten voor haar rekening.  Frank legt vooral de nadruk  op de kwalitatieve en creatieve dimensie.

bottom of page