top of page

Ter info: Bij een crisis gaan werknemers toch het liefst federaal (In België)

Als het van werkend België afhangt worden de volgende crisissen het liefst vanuit België, via de federale regering aangepakt. Eenduidigheid én eensgezindheid zorgen niet alleen voor duidelijkheid. Mensen hopen en verwachten ook meer efficiëntie (in tijd en geld).


In haar zeer recent representatief onderzoek (België, n=1000) naar de werkervaring van werknemers in Corona-tijden stelde HIP-Consult in de zijlijn ook nog even de volgende vraag:

“Om deze Coronacrisis en andere crisissen in de toekomst beter de baas te kunnen denk ik persoonlijk dat we zouden moeten gaan voor …”


Ook bij de verschillende taalgroepen en tussen man/vrouw zien we dezelfde resultaten. Maar met de volgende twee nuances:

· Franstaligen gaan significant meer voor één regering;

· Vlaamstaligen gaan significant meer voor een onafhankelijk Vlaanderen

· Vrouwen gaan significant meer voor een confederale aanpak.

HIP-Consult voerde tussen 14 en 27 mei 2020, rond het thema ‘werken in corona-tijden’ een representatief onderzoek uit bij een staal (n=1000) van de werkende bevolking in België. De steekproef is representatief op taal, geslacht en leeftijd. Wil je meer informatie over onze marktstudie, geef ons zeker een seintje.

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page