top of page

Als sporten al niet leuk mag zijn, hoe kunnen we dan gelukkig zijn op het werk?!


We worden steeds minder gelukkig...

HIP-Consult heeft voor de 3de keer op rij een representatieve studie bij werknemers (België) uitgevoerd. De survey stelt ons steeds in staat om naast het verzamelen van een pak boeiende HR-data ook de werkgeluk-index te berekenen. Men zegge het voort of men houdt het voor zich maar de HIP-index is voor de derde keer op rij gedaald. Werknemers zijn steeds minder gelukkig. De index daalde van 73 in 2017 naar 64 in 2019...

Lopen is fun

Voorbije zondag, een fijne dag. In de aanloop naar de marathon van Gent, eind oktober, kan een goede training geen kwaad. Lopen op hartslag is een uitdaging, is irritant, frustrerend maar, eigenlijk, ook heel grappig. Zeker de opstart, het lopen in de laagste zone leidt tot, vermoed ik, opmerkelijke taferelen. U ziet mij, in vol lopersornaat, bij momenten met ingehouden adem voorzichtig vooruit trippelen op de tenen, dan sluipen, plots bewegingsloos blijven stilstaan om dan terug een meter vooruit te schuiven... alles om toch die hartslag maar laag te houden.

Dus ik "loop' daar - in mijzelf om mezelf lachend én mijn eigen hart toesprekend - door de velden. En ik kom andere lopers tegen. En ik knik vriendelijk, zeg al eens 'hallo'...

Verbeten en stroef

Wat een triestig zicht! Op de pakweg 25 lopers heeft er eentje terug gezwaaid en hebben er twee glimlachend terug geknikt. De rest liep mij gewoon voorbij, De blik vooruit, blik naar de grond, gezicht strak en verbeten. Genieten : nada. Daar word je dus niet blij van.

Wat jammer, denk ik dan. Omhels toch die momenten. Geef jezelf de kans om blij en gelukkig te zijn in het moment.

Werken

Als het lopen al niet meer plezant mag zijn, hoe kan dan het "werken" met plezier aangepakt worden?

Het moge duidelijk zijn, de lage HIP-index wordt door véél meer bepaald dan de eigen instelling alleen. Maar toch.

Ik wou al de lopers nog toeschreeuwen dat ze moesten genieten, lachen, rondkijken.... Maar ik heb het niet gedaan. Anders zat ik waarschijnlijk terug in de knoei met mijn hartslag.

Wil je meer weten over het jaarlijks HIP werkgeluk-onderzoek, geef zeker een seintje.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page