top of page

Het beoordelen van de werkgever is niet voldoende


Probeer gewoon even volgende twee vragen te beantwoorden:

“wat vind je van jouw wagen?” vs “Hoe voel jij je als chauffeur?”

Twee totaal verschillende vragen die peilen naar twee totaal verschillende zaken.

Hetzelfde geldt binnen de professionele context.

“Wat vind je van jouw werkgever?” vs “Hoe voel jij je op het werk?”

Twee totaal verschillende vragen die peilen naar twee totaal verschillende zaken.

Vandaag gaat heel veel aandacht naar het in kaart brengen van hoe de werkgever het doet. Het is belangrijk om goede scores te halen. Goede scores zorgen immers voor o.a. een positieve boost als potentiële werkgever (bij marktschaarste cruciaal), helpen in het verbeteren van de merkattractiviteit naar de eindconsument ...

Maar we moeten verder durven gaan! Om die positieve uitstraling naar potentiële kandidaten toe, om die sympathie bij de eindconsument te consolideren heb je medewerkers nodig. Werknemers die enthousiast en positief vanuit zichzelf hun werkgever promoten. En dat kan. Als die werknemers zich goed in hun vel voelen.

Weten hoe het echt zit met de medewerkers, hen vragen om ook in de professionele spiegel te kijken en niet enkel door het raam, zorgt voor een verduidelijking van de werkrelatie. Een kennis die leidt tot een meer gerichte optimalisatie van de verhouding tussen werkgever en werknemer.

------

HIP-Consult publiceert regelmatig rond werknemersgeluk én helpt om werknemersgeluk in kaart te brengen.

Vraag nu alvast naar het gratis rapport “HET WERKNEMERSGELUK IN BELGIE 2018 (2de editie). Een grootschalig en representatief onderzoek dat een verhelderend beeld schetst van hoe de werknemer zich vandaag voelt op het werk.

-------

HIP-Consult is een HR analyse- en inspiratiebureau.

  • Het is onze ambitie om bruggen te bouwen tussen HR en Marketing.​

  • We helpen bedrijven in het optimaliseren of verbeteren van hun relatie met de interne en externe HR-markt.

  • ​We geloven heel sterk in de kracht van werknemersgeluk als motor van een duurzame economie.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page